Home » Ontwerpers » Een mooie case

Een mooie case

De makeover van een kloostertuin
Het voormalige klooster Dolphia is aangekocht door woningbouw corporatie “De Woonplaats” om er een bedrijfsverzamelgebouw van te maken. De sterk verwaarloosde binnentuin en parkeerplaatsen werden na een gewonnen pitch, door ons opnieuw vormgegeven en aangelegd.

De binnentuin werd weer een ruimte van rust en waar je even kunt ontspannen. Door o.a. gebruik te maken van aluminium en hardhout voor de buitenmeubelen en cortenstaal voor het verhoogde kruidenbed, ontstond een uitnodigende, inspirerende en onderhoudsarme ruimte. Tijdens de pauzes, maar ook voor werkoverleg en besprekingen met klanten is het daar goed toeven. Neem je laptop mee, pluk wat munt voor de thee, luister naar het gezoem van de vele insecten en geniet van de vlinders die op de kruiden en bloemen zijn afgekomen.

Ook de parkeerplaats kreeg een ware metamorfose. De grote hoeveelheid harde bestrating die hier nu eenmaal voor nodig is wordt verzacht door enkele slingerende banen klinkers en planten in contrasterende kleuren. De bloemrijke borders doen de rest.
Wij hopen dat iedereen die er gaat werken net zo enthousiast wordt van deze makeover als wij het zijn.